QUALITAT DE LLET
· Control Qualitat de Llet:
OBJECTIU:
· Aconseguir i mantenir nivells de Qualitat Bacteriològica a llet de tanc (< 100.000 UFC/ml)
· Aconseguir i mantenir nivells de Cèl. Somàtiques a llet de tanc (< 400.000 RCS)
· Aconseguir i mantenir absència d’aigua i d’inhibidors a tanc (NO residus ANTIBIÒTICS)
· Aconseguir i mantenir nivells de Greix i Proteïna correctes.
· Aconseguir i mantenir una bona Sanitat de Braguers a la nostra explotació.
DESCRIPCIÓ DEL SERVEI:
· Recollida d’informació i valoració de les següents àrees per a identificar si hi ha un problema de Qualitat de Llet a la nostra granja:
- Sanitat Braguers (CMT, anàlisi de dades de control lleter i presa de mostres de llet que el veterinari de qualitat de llet cregui convenients)
– Rutina de Munyida.
– Revisió de la Màquina de Munyir en dinàmic
– Rentat de la sala de munyir
– Temperatura de la llet dels tancs
– Tractaments de mamitis clíniques i teràpia d’eixugats. Valorar la pauta realitzada i si fos necessari, instaurar una nova pauta de tractaments.
– Valoració d’instal·lacions i estat d’higiene als patis.
· La durada, la freqüència de visites i el tipus de servei dependrà de la problemàtica de Qualitat de Llet diagnosticada a la explotació. Un cop analitzades les dades s’ha d’adaptar el tipus de servei a cada tipus de granja, per millorar l’estat productiu i sanitari de les vaques.
· Aquestes visites podran ser: Mensuals, Bimensuals, Trimestrals ó Semestrals. |